Това заяви пред Bulgaria ON AIR адв. Димитър Марковски.  Коментарът му

...
Това заяви пред Bulgaria ON AIR адв. Димитър Марковски.  Коментарът му
Коментари Харесай

Марковски: Ако се докаже, че 15-годишният сириец е карал автобуса-убиец, наказанието ще бъде редуцирано

Това съобщи пред Bulgaria ON AIR адв. Димитър Марковски. 

 

Коментарът му е във връзка тежката злополука, при която бяха убити двама служители на реда. Патрулката им беше отнесена от рейс, цялостен с незаконни мигранти при гонка в Бургас. Арестувани са двама души. 

 

Според Марковски, в случай че се потвърди, че 15-годишният Омар, задържан след траяло няколко часа търсене, е седял зад кормилото, обвиняването му откъм наказване ще бъде редуцирано.

 

“Ако се потвърди, че е съзнателно деяние, глобите са много съществени. Ако действието се квалифицира като изключително тежък случай, там наказването е като за съзнателно ликвидиране - от 15 до 20 година, в това число доживотно наказване. Вижда се пряк удар по отношение на автомобила. Държавното обвиняване ще одобри, че това е съзнателно деяние ", уточни Марковски.

 

" Въпрос на следствие е да се откри било ли е проведено прекосяването на тези сирийски жители на територията ни - има ли умишлени дейности от страна на чиновници на " Гранична полиция ". Ако се откриват умишлени дейности, тогава на длъжностните лица ще им бъдат повдигнати обвинявания. Наказанията варират от 3 до 10 години затвор, има и по-високи граници ", сподели още Марковски.

 

По-сложен се оказва юридическият проблем със арестувания притежател на компанията, която е предоставила рейса на сирийските мигранти. 

 

" Трябва да се откри кой е закупил рейса от него, дали е малолетният водач и дали на притежателя му е било известно, че малолетно лице купува транспортно средство, с цел да го ръководи. Ако това се потвърди, нещата могат да стигнат до обвиняване за без значение съпричиняване от страна на притежателя на рейса. Има проблеми с регистрационните табели на този рейс ", обясни Марковски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР